Regijska srečanja mladih raziskovalcev
gorenjskih srednjih in osnovnih ¹ol
Regijska srečanja mladih raziskovalcev
SREDNJIH ©OL > OSNOVNIH ©OL >T©C Kranj >
Informacije

Za vodje raziskovalnih aktivov ...

 
O XIX. srečanju
Organizatorji
Vodje razisko. aktivov
Termini
Pozdrav sodelujočim
Ocenjevalne komisije
Ocenjevalni list
Bilten srečanja
 
Raziskovalne naloge
Napotki za izdelavo
Splošni napotki
Izgled, vsebina
Literatura
Primeri nalog
Prijavljene naloge
O prijavljenih nalogah
Oddane naloge
   
Prijava raziskova. nalog
Navodila za prijavo
Prijavnica
   
Pokrovitelji
   
Prejšnja srečanja
Arhiv srečanj
   
Sredi¹če mladih razisko- valcev Gorenjske
Predstavitev
   


XIX. regijsko srečanje mladih raziskovalcev gorenjskih srednjih ¹ol


 
  REZULTATI PO PODROČJIH:
   
  Področje: Ekonomija in turizem
 
 

1.

NASLOV NALOGE:
Obuditev ©entanskega rudnika

IZVAJALEC:

Gaaper Ahacic, Nina  Ahacic, Gaj  Knific
ŠOLA:
Srednja gostinska in turisticna aola Radovljica
MENTOR:
Mojca Vergelj, prof.        
   
se uvrsti na drlavno srecanje POVZETEK RAZISKOVALNE NALOGE:
Raziskovalna naloga opisuje ideje za projekt olivitve rudnika v Podljubelju. Menimo, da je ©entanski rudnik neizkoriacena turisticna posebnost Podljubeljske doline, zato ga lelimo oliviti za obiske turistov. Ugotovili smo, da tako mlajae kot starejae generacije Trlicanov rudnika sploh ne poznajo, a bi si ga bila vecina pripravljena ogledati. V nalogi smo opisali, na kakaen nacin bi rudnik najprej obnovili ter ga naredili ae privlacnejaega za turiste, seveda pa bi ga ohranili v kar se da prvotni obliki, saj so danes posegi v naravno okolje enostavno pretirani. Poglobili smo se tudi v oglaaevanje oziroma informiranje airae javnosti, saj smo v raziskavi ugotovili, da rudnik slabo poznajo okoliaki prebivalci, kaj aele ostali. Seveda nismo pozabili niti na spominek, ki bi bil vizualno privlacen, predvsem pa financno dostopen vsem.

2.

NASLOV NALOGE:
Obutev, ki jo nosijo dijaki ESIC Kranj, Ekonomsko trgovske aole

IZVAJALEC:

Stana Dodic, Asmir Kenjar, Boro Dejanovic
ŠOLA:
ESIC Kranj, Ekonomsko trgovska aola
MENTOR:
Janez Cernilec, univ. dipl. ekon.        
   
POVZETEK RAZISKOVALNE NALOGE:
Raziskava Obutev, ki jo nosijo dijaki ESIC Kranj, Ekonomsko trgovske aole (ET© Kranj) ugotavlja stanje na slovenskem trgu obutve in nakupne navade ter uporabo obutve med dijaki ET© Kranj. V raziskavi najprej navajamo seznam ponudnikov obutve - proizvajalcev in trgovcev - na Gorenjskem. Analizirali smo tudi spletne strani nekaterih trgovcev z obutvijo: Neckermann, Peko, Alpina, Mass. V tej analizi navajamo obutev, ki jo ponujajo, njihova prodajna mesta, razna njihova obvestila in reklamne akcije, molnost zaposlitve ipd. Lotevamo se tudi analize nekaterih zanimivih prispevkov o obutvi na spletu npr. o luksuznih cevljih Louis Vuitton, o Reebok aportnih copatih za ognjeno leto tigra. Odpravili smo se tudi v prodajalno Peko, na Preaernovi ulici 9 v Kranju, kjer smo z opazovanjem ugotovili, kakano vrsto obutve prodajajo, iz kakanega materiala je izdelana, v kakanih barvah in po kakanih cenah je ta obutev. Z opazovanjem smo se tudi podrobneje seznanili, kakano obutev nosijo dijaki ET© Kranj. Slike te obutve, si lahko ogledate tudi v raziskavi. Z anketami, v katerih smo anketirali dijake ET© Kranj, smo spoznali ae nekatere podrobnosti o nakupovanju obutve, uporabi obutve, odnosu do blagovnih znamk obutve, zadovoljstvo z obutvijo, vpliv cene na nakup ipd. Na koncu pa smo ae izvedli analizo koristnosti, kjer smo se odlocali, kateri cevelj bomo izbrali med tremi molnimi kot darilo prijateljici. Izbirali smo med tremi res vrhunskimi modeli: salonarji Geox, Sandali Givenchy in balerinkami Kate Spade.

3.

NASLOV NALOGE:
Jesenice za mlade

IZVAJALEC:

Fadila Numanovic, Jasmina ®eric, Asima Huseinbaaic
ŠOLA:
Srednja aola Jesenice
MENTOR:
Marija Vidic, prof.        
   
POVZETEK RAZISKOVALNE NALOGE:
Jesenice so znane po lelezarstvu, jeklu, hokeju in narcisah. Turizem na Jesenicah nima pomembnejae vloge, zato lelimo popestriti utrip Jesenic. Zato bi organizirali ponudbo v obliki lelezarskega tabora, ki bi bil namenjen mlajai generaciji. Na taboru bi obudili livljenje lelezarjev. Predstavili bi tudi lelezarske poklice in tako spodbudili mlade, da bi se lalje odlocali za te poklice. V okviru tabora bi mladim pokazali zanimivosti Jesenic, sodelovali bi tudi v delavnicah. Mladi bi lahko tudi sami izdelovali lelezarske izdelke.

NASLOV NALOGE:
Pod soncnim Krvavcem: Cerklje na Gorenjskem

IZVAJALEC:

Jan Groaelj, Nina Gostan, Kaja Zupin
ŠOLA:
ESIC Kranj, Gimnazija
MENTOR:
Bojana Zavolovaek, prof.        
   
POVZETEK RAZISKOVALNE NALOGE:
V naai predstavitvi vam bomo pokazali dve razlicni turisticni ponudbi. Najprej pa vam bomo predstavili kje sploh so Cerklje, pomembne znamenitosti in podatke.

   
   
Datum:  
Posodobljeno:
Izdelano: 17.april 2010
© TŠC Kranj, 1996-2010   webmaster