Regijska srečanja mladih raziskovalcev
gorenjskih srednjih in osnovnih šol
Regijska srečanja mladih raziskovalcev
SREDNJIH ŠOL > OSNOVNIH ŠOL >TŠC Kranj >
Informacije

Za vodje raziskovalnih aktivov ...

 
O XXI. srečanju
Organizatorji
Vodje razisko. aktivov
Termini
Pozdrav sodelujočim
Ocenjevalne komisije
Ocenjevalni list
Bilten srečanja
 
Raziskovalne naloge
Pogoji in pravila
Oblika in vsebina
Predstavitev
Napotki za izdelavo
Splošni napotki
Izgled, vsebina
Literatura
Primeri nalog
Prijavljene naloge
Oddane naloge
Statisti. pregled nalog
 
Prijava raziskova. nalog
Navodila za prijavo
Prijavnica
   
Pokrovitelji
   
Prejšnja srečanja
Arhiv srečanj
   
Središče mladih razisko- valcev Gorenjske
Predstavitev
   


XXI. regijsko srečanje mladih raziskovalcev gorenjskih srednjih šol


 
  PRIJAVLJENE NALOGE:
 
Izberi področje:
Vsa področja
Izbrano področje:
Ekonomija in turizem
  (trenutno število prijavljenih nalog:   3 )
 
PODROČJE:

Ekonomija in turizem

NASLOV NALOGE: Kranj - mesto sanj
IZVAJALEC: Nina Milinkovic, Laureta  Shabani  
ŠOLA: ESIC Kranj, Gimnazija
MENTOR: Bojana Zavolovaek, prof, mag. Zvonka Erce, prof.    

POVZETEK RAZISKOVALNE NALOGE:

V raziskovalni nalogi smo predstavili naa domaci kraj – Kranj na nacin, ki bo zanimiv tudi za mlade. Oblikovali smo ponudbo treh dogodkov: ogleda posestva Brdo pri Kranju, Ogled kranjskih rovov in prelet Kranja z balonom. Vsak dogodek bomo oplemenitili s kulinaricno tradicijo – ponudbo kranjske klobase skupaj s »pinki« omako in palacink s figovo marmelado. Mladi zelo radi jemo hitro pripravljeno hrano, vendar se kranjska klobasa zelo redko dobi v naaem jedilniku. Da smo raziskovalno nalogo izcrpno naredili, smo obiskali kar nekaj institucij, kjer smo izvedeli vse potrebne podatke za naao projektno nalogo. Poleg anket smo izvedli tudi intervju z gospo Tanjo Krpic (Pinki s.p.), ki je navduaena nad naao ponudbo in bo dogodke uvrstila v njihovo poslovanje. Gostom, ki bodo obiskali Kranj, lelimo da bi se imeli lepo, da bi se veliko naucili o naaem kraju in seveda, da tega dolivetja ne bodo pozabili. Kljucne besede : kranjska klobasa, Pinki, Kranj, fige, Brdo pri Kranju, Kranjski rovi, Prelet Kranja z balonom
 
   
PODROČJE:

Ekonomija in turizem

NASLOV NALOGE: Na planinacah d.o.o
IZVAJALEC: Uroa Hribernik, Rok Dolinar, Matjal Mavric Boncelj
ŠOLA: ESIC Kranj, Gimnazija
MENTOR: Vesna Jenko, prof., Polonca Petek, prof.    

POVZETEK RAZISKOVALNE NALOGE:

V raziskovalni nalogi lelimo predstaviti kraj, kateri slovi po izjemnih naravnih lepotah. Ta kraj je Tri. Vliveli smo se v vlogo podjetnikov, zato bomo ustanovili potovalno agencijo v Triu. S tem projektom lelimo popestriti predvsem planinski turizem v naaem kraju. Preko anket smo izvedeli, da je kar nekaj povpraaevanja po tej dejavnosti. Z naao potovalno agencijo bi obiskovalcem lahko predstavili zanimivosti in dejavnosti na Triki planini. Naa namen je, da bi se ljudje po obisku naiah krajev znova in znova vracali in to zaradi pestrosti naae ponudbe in lepe narave.
 
   
PODROČJE:

Ekonomija in turizem

NASLOV NALOGE: Predstavitev turisticne dejavnosti na Bledu
IZVAJALEC: Sara King, Ana Avsenek, Karina Hudoletnjak
ŠOLA: ESIC Kranj, Ekonomsko-trgovska aola
MENTOR: Janez Cernilec, prof.       

POVZETEK RAZISKOVALNE NALOGE:

Bled je znan po svojih naravnih turisticnih znamenitostih, kot je Blejsko jezero, Blejski otok in po okoliakih hribih: Jelovici, Melakli, Pokljuki ... Naravne turisticne znamenitosti so pripomogle, da so na Bledu zgradili atevilne gostinske obrate: gostilne, hotele, dnevne bare ... V toku zgodovine so na Bledu sezidali mogocni grad na strmem hribu , vile, cerkve ... Blejci le vrsto let prevalajo turiste v pletnah na Blejski otok in nazaj. Furmani pa s kocijami vozijo turiste okoli Blejskega jezera. V prodajalnah prodajajo spomeninke, npr. Blejski zvoncek lelja, rajsko ptico ... Vsako leto v maju organizirajo veslaake tekme, t.i. Blejsko regato in svetovna prvenstva v veslanju. Blejci prirejajo vsak cetrti vikend v juliju Blejske dneve s promenadnimi koncerti, sejmom, spuacajo lucke po jezeru in naredijo velicastni ognjemet, mednarodni festival klasicne glasbe z avtenticno lastno produkcijo v zacetku julija, Okarina etno festival v mesecu avgustu in septembru. Velikemu zdravniku Arnoldu Rikliju pa so posveceni Riklejevi aportni dnevi v juliju. Iz kulinaricne ponudbe pa je Bled najbolj znan po kremnih rezinah. Dijaki Ekonomsko-trgovske aole Kranj dobro poznajo Bled. Vecina jih obiskuje Bled obcasno zaradi naravnih lepot, kopanja, sprehajanja in ulivanja kremnih rezin. Bled obiskujejo s prijatelji ali s fantom oziroma s punco. Obiacejo Blejski otok, Blejski grad, diskoteko, casino. Niso pa prevec zadovoljni z zabavnim programom na Bledu. Sorodniki avtorjev ankete v okolici Bleda najraje obiacejo Pokljuko, Jelovico ... Med gostinskimi lokali najraje obiacejo restavracijo hotela Park, restavracijo regatni center Bled, restavracijo Okarina Bled in restavracijo hotela Jelovica. Za rekreacijo se radi sprehajajo po Bledu, nekoliko manj radi se kopajo, rolajo in veslajo. Z analizo koristnosti pa je ena izmed avtoric projekta ugotovila, da bi svojemu prijatelju na Bledu najraje pokazala Cerkev Marijinega vnebovzetja na otoku, na drugem mestu je Blejski grad, na tretjem pa graacina Grimace.
 
   
   
Datum:  
Posodobljeno:
Izdelano: 22.1.2011
© TŠC Kranj, 1996-2012   webmaster